ΕΛΣΤΑΤ: Σήκωσε... κεφάλι η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο με αύξηση 3,3%

0

Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Δεκέμβριο, καθώς αυξήθηκε κατά 3,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, όταν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η βιομηχανική παραγωγή τον τελευταίο μήνα του έτους, παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία σε σχέση και με τις επιδόσεις του 2018, γεγονός που συνδέεται με τις αυξημένες παραγγελίες κυρίως από το εξωτερικό.  Από την άλλη, η θετική επίδοση του Δεκεμβρίου, περιόρισε την πτώση σε ετήσια βάση, καθώς από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει μείωση κατά 2,1%. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε μείωση 0,6%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά τον Δεκέμβριο 2020 σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Δεκεμβρίου 2020 με τους αντίστοιχους δείκτες του Δεκεμβρίου 2019, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην παραγωγή προϊόντων καπνού .

Share.

Comments are closed.