Εμβόλιο-Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης-Ποιοι θα το υπογράφουν (έγγραφο)

0

Ένα έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας θα κληθούν να υπογράψουν οι πολίτες.

Με αυτό το έγγραφο θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού.

Το έντυπο έχει σταλεί από το υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και αποτελεί την υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, αναφέρεται στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το iatropedia.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Δείτε το έγγραφο:

Εμβόλιο-Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης-Ποιοι θα το υπογράφουν

Share.

Comments are closed.