Εμβόλιο-Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται η εισήγηση για την τρίτη δόση σε όλους

0

Σύντομα αναμένεται να γίνει η εισήγηση για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού σε όλους. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για την τρίτη δόση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων, τα ψευδή πιστοποιητικά καθώς και για την τρίτη δόση του εμβολίου, σημειώνοντας πως «αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής για τον γενικό πληθυσμό».

Ακόμα, σημείωσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εξετάζει δύο πράγματα: Από τη μια, αν θα γίνει στους άνω των 60 και από την άλλη, τη χρονική διάρκεια, ενώ σημείωσε ότι «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση».

«Εμείς δεν ζητάμε κάτι, εκείνοι μας λένε επιστημονικά τι πρέπει να κάνουμε. Αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται είτε για όλο τον πληθυσμό είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, θα ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις», προσέθεσε σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».

«Βασική αρχή μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν, εξέφρασε πως έχει αποφασιστεί ένα υγειονομικό και ένα εκπαιδευτικό πρωτόκολλο τόσο με τους ειδικούς όσο και με την πολιτική ηγεσία.

«Η βασική αρχή είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά» και είπε πως το πρωτόκολλο που έχει δομηθεί είναι ένα πρωτόκολλο ασφάλειας. «Πρέπει να το εμπιστευτούν οι γονείς, είναι σημαντικό τα παιδιά να μην περάσουν μια ακόμα χρονιά στο σπίτι», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

 

Share.

Comments are closed.