• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Ένας πρώην τραπεζίτης της Lehman Brothers ίδρυσε τη «νέα Ikea»
Πλανήτης

Ένας πρώην τραπεζίτης της Lehman Brothers ίδρυσε τη «νέα Ikea»

10 Ιουλίου, 2022Updated:10 Ιουλίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Από μικρός, ο Ντίκλαν Ει ονειρευόταν να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Όταν ωστόσο, το 2006 αποφοίτησε από το University College του Λονδίνου, οι περισσότεροι συμφοιτητές του άρχισαν να εργάζονται στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Κάπως έτσι, αποφάσισε και ο ίδιος, να δοκιμάσει την τύχη του στον συγκεκριμένο τομέα.  

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Lehman Brothers. «Μου άρεσε να βλέπω πώς λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον», εξηγεί. Αλλά η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, συγκλόνισε όχι μόνο, τις παγκόσμιες αγορές, αλλά τον ίδιο τον Ει.

Ο 39χρονος από τη Σιγκαπούρη εγκατέλειψε οριστικά, τις τράπεζες το 2016, για να δημιουργήσει την πολλά υποσχόμενη νεοφυή startup, την Castlery. Σήμερα, η επιχείρησή του πουλά εκατοντάδες μοντέρνα έπιπλα δίνοντας έμφαση στους … millennials. Όλα ξεκίνησαν πριν από 11 χρόνια, όταν ο Ει επέστρεψε στη Σιγκαπούρη. Τότε, άρχισε να σχεδιάζει το νέο του σπίτι. Ο καλός του φίλος και συνιδρυτής της Castlery, Φρεντ Τζι αναζητούσε επίσης, προσιτά και μοντέρνα έπιπλα. 

Τους ήρθε έτσι, η ιδέα να πουλήσουν προσιτά, επώνυμα έπιπλα σε millennials, άτομα δηλαδή ηλικίας 25 έως 45 ετών. «Αυτή η ηλικιακή ομάδα, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Οι νέοι μόλις, αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο, αναζητούν αμέσως, εργασία. Προσπαθούν να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα, στη συνέχεια, παντρεύονται, κάνουν παιδιά κτλ. Μέσα σε όλα αυτά, έχουν και τα έξοδα για την επίπλωση μιας κατοικίας», δηλώνει ο πρόεδρος της Castlery στο CNBC.

Με λίγα λόγια, στόχος της Castlery είναι να προσφέρει έπιπλα σε νεαρούς ενήλικες που θέλουν να δημιουργήσουν έναν «εμπνευσμένο χώρο» χωρίς να ωστόσο, ξοδέψουν μια περιουσία.

Ταχεία ανάπτυξη  

Όταν ξέσπασε η πανδημία το 2020, η Castlery είχε μόλις αρχίσει να επεκτείνεται στην αμερικανική αγορά. Μέχρι τότε, δραστηριοποιούνταν σε αγορές όπως, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Castlery, η εταιρεία αναπτύχθηκε «έξι φορές» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κερδίζοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κατά το περασμένο έτος. Με ή χωρίς την πανδημία ωστόσο, ο Ει πιστεύει ότι η επιτυχία της Castlery στη βασίζεται στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των προϊόντων της.

Lehman Brothers
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleTwitter: Το κακό και το… πιο κακό σενάριο μετά την προσπάθεια του Έλον Μασκ να ακυρώσει την εξαγορά
Next Article Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και πότε

Related Posts

Φόροι αμαρτίας: Πρόταση από τον ΠΟΥ για αύξηση 50% των τιμών σε ζαχαρούχα ποτά, αλκοόλ και καπνό

3 Ιουλίου, 2025

Τρόμος στην Ιαπωνία: Σενάρια για mega σεισμό στην τάφρο Nankai με 300.000 νεκρούς - Μπροστά του θα ωχριά και η Φουκουσίμα

3 Ιουλίου, 2025

Πώς η Κίνα αποφεύγει τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο

2 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.