ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα εκκαθαριστικά για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες

0

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που προβλέπει την κατάργησή του από το 2020 για 10.000 φορολογουμένους που είναι μόνιμοι κάτοικοι 28 ακριτικών και μικρών νησιών με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 1.200 κατοίκους και η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε 16 περιοχές, φέρνουν όλο και πιο κοντά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Οι νέες αντικειμενικές τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο του 2019 κατά περίπτωση και θα επιφέρουν ως επί το πλείστον μειώσεις στον φετινό ΕΝΦΙΑ, αλλά και στον φόρο μεταβίβασης για όσους προχώρησαν στην αγορά ακινήτων από τα τέλη του 2019 έως σήμερα. Ταυτόχρονα και τα δημοτικά τέλη θα αναπροσαρμοσθούν αναλόγως.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών αφού το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει τα "ραβασάκια" να φτάσουν εγκαίρως στους 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες προκειμένου να μην μεταβληθεί το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις να καταβληθεί κανονικά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει λόγος μετάθεσης της ημερομηνίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με πέρυσι.

Share.

Comments are closed.