ΕΟΔΥ: Το 70% των νέων νοσηλειών στην Ελλάδα οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον

0

Από το σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται στην χώρα τα τελευταία 24ωρα, η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίζεται σε ποσοστό περίπου 70% ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Παράλληλα, τόνισε ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής οφείλονται στην «Όμικρον».

Παρόμοια εικόνα βλέπουμε στις νοσηλείες στην Αττική, δήλωσε ο κ. Ζαούτης. Τις τελευταίες ημέρες το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι από την μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κ. Ζαούτης επανέλαβε ότι η νοσηρότητα με την «Όμικρον» είναι χαμηλότερη και πως το ίδιο συμβαίνει και με τη θνητότητα, συγκριτικά με άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επέμεινε για την αξιοπιστία των rapid test, λέγοντας ότι σε ποσοστό 95% εκείνοι που εντοπίστηκαν θετικοί σε PCR είχαν και θετικό rapid test.

Απαντώντας για τα προβλήματα στη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ζαούτης τα απέδωσε στην «πρωτόγνωρη έκρηξη κρουσμάτων» και υπογράμμισε ότι προχωρά άμεσα η αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.