Έως 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για προσλήψεις στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

0

Αρχές του χρόνου θα έχουμε και προσωπικό και λεωφορεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Γκόκα.

«Η κυβέρνηση προχωρά με διαδικασίες - εξπρές στις προσλήψεις, αλλά μέσω ΑΣΕΠ», τόνισε ο κ. Καραμανλής αναφέροντας ότι η διαδικασία για τις 650 προσλήψεις οδηγών και τεχνικών έχει ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Νοεμβρίου.

«Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες κάνουμε προσλήψεις στο Ελληνικό Δημόσιο. Κατανοώ αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει η αίσθηση ότι θα έπρεπε μερικά πράγματα να γίνουν νωρίτερα. Ζούμε όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος. Οι διαδικασίες είναι διαδικασίες και εν πάση περιπτώσει προσλήψεις που έχουν να γίνουν 10 χρόνια, γίνονται τώρα», τόνισε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι συνυπολογιζομένου του προσωπικού που θα προσλάβουν τα ΚΤΕΛ για το συγκοινωνιακό έργο της Αθήνας, συνολικά θα προστεθούν 1.200 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με 850 λεωφορεία τον Ιούλιο του 2019 και σήμερα κυκλοφορούν 1.100, ενώ ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησης υπενθυμίζοντας ότι στο στόλο θα προστεθούν 203 οχήματα από τα ΚΤΕΛ (εκ των οποίων έχουν δρομολογηθεί ήδη τα 100) και 300 λεωφορεία που θα αποκτήσει η ΟΣΥ μέσω leasing και θα ενισχύσουν τα δρομολόγια έως τις αρχές του νέου έτους.

Όσο για τον μεγάλο διαγωνισμό για την προμήθεια των 1.300 καινούριων λεωφορείων, η αρχική προαναγγελία προκήρυξης του οποίου ήταν για το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος, όπως προκύπτει από την αναφορά του υπουργού ότι «ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Ο κ. Καραμανλής συμπλήρωσε ότι η προμήθεια θα είναι σταδιακή ώστε στα επόμενα 2 – 3 χρόνια να έχει επιτευχθεί η σταδιακή ανανέωση του στόλου, δεδομένου ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε 1.000 λεωφορεία σε ένα χρόνο».

Share.

Comments are closed.