Επεκτείνεται το πρόγραμμα Future Loading που ξεκίνησε η Coca Cola-3Ε και το Ίδρυμα Μποδοσάκη

0

Το πρόγραμμα «Future Loading» που ξεκίνησε η Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την στήριξη του κλάδου Ho.Re.Ca, συνεχίζεται και επεκτείνεται για να συμβάλλει περαιτέρω στην ασφαλή επαναλειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, μέσα από δωρεάν εξοπλισμό και χρήσιμα εργαλεία.

Συγκεκριμένα, ο 2ος κύκλος του προγράμματος  προσφέρει:

- Δωρεάν διάθεση συσκευών καθαρισμού αέρα, που ανανεώνουν  συνεχώς τον αέρα ενός χώρου με φρέσκο, απολυμασμένο από την συσκευή, σε πάνω από 200 επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας που διαθέτουν εσωτερικούς χώρους έως 140 τ.μ.

- Δωρεάν εργαλεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία προκειμένου να υιοθετήσουν στην πράξη βέλτιστες πρακτικές, μέσα από online workshops και σεμινάρια για τη διαχείριση απορριμμάτων, τον ολοκληρωμένο Zero Waste Future οδηγό, καθώς και κάδους ανακύκλωσης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα wwww.bodossaki.gr/futureloading και να υποβάλουν την αίτησή τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο, σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

- να ανήκουν στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας

- να λειτουργούν τουλάχιστον 1 έτος

- να διαθέτουν εσωτερικό χώρο για την εξυπηρέτηση πελατών που ανέρχεται σε έως 140 τ.μ.

Θέτοντας τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο, η κοινωνική πλατφόρμα «Future Loading» σχεδιάστηκε από την Coca-Cola στην Ελλάδα με στρατηγικό συνεργάτη το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την στήριξη των επιχειρήσεων καφεστίασης στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Όραμα του προγράμματος παραμένει η αντιμετώπιση των κύριων αναγκών του σήμερα και η ταχύτερη ανάκαμψη και υπεύθυνη ανάπτυξη του κλάδου Ho.Re.Ca την επόμενη ημέρα, μέσα από χρήσιμα εργαλεία που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα.

Το «Future Loading» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στον 1ο κύκλο του προγράμματος, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και επωφελήθηκαν από τα 16 δωρεάν εργαλεία της πλατφόρμας, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς: εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition,  efood, Found.ation, Avocado,  Pobuca, Google, Notice Content and Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily), Αθηνόραμα, Hotelbrain Group, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης και ΕΦΕΤ.

Η The Coca-Cola Company, η οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι μία «total beverage» εταιρεία, με προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Σκοπός είναι να προσφέρουμε αναζωογόνηση στον κόσμο και να κάνουμε τη διαφορά. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει  μάρκες, όπως η Coca-Cola, η Sprite, η Fanta και άλλα ανθρακούχα ροφήματα. Στα προϊόντα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τις αθλητικές επιδόσεις, καθώς και τα ροφήματα καφέ και τσαγιού, περιλαμβάνονται το Dasani, το smartwater, το vitaminwater, το Topo Chico, το Powerade, το Costa, το Georgia, το Gold Peak, το Honest και το Ayataka. Τα προϊόντα που περιλαμβάνουν θρεπτικά στοιχεία, χυμούς, γαλακτοκομικά και φυτικά συστατικά είναι τα Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife και το AdeΖ.

Η εταιρεία αναδιαμορφώνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά και διαθέτοντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Στόχος είναι να έχει πάντα θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις κοινότητες που δραστηριοποιείται και τον πλανήτη, μέσα από την αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα, την ανακύκλωση των συσκευασιών, τη βιώσιμη συλλογή πρώτων υλών και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα. Μαζί με τους συνεργάτες εμφιαλωτές απασχολεί περισσότερους από 700,000 ανθρώπους, συμβάλλοντας στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τις τοπικές κοινότητες παγκοσμίως.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων - Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Share.

Comments are closed.