Επέστρεψε στο «πράσινο» η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

0

Θετικά νέα που δείχνουν ότι τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα αποδίδουν, έρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στον χάρτη θετικότητας του οποίου η Ελλάδα εμφανίζεται ξανά πράσινη, με τον εν λόγω δείκτη να έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο του 4%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή με θετικότητα μεγαλύτερη του 4%.

Την εξέλιξη σχολίασε και ο ΕΟΔΥ, στο λογαριασμό του στο facebook, επισημαίνοντας ότι «ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι κάτω από το 4% στον επίσημο χάρτη του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της COVID-19. Χρόνια πολλά!»

Παρατείνονται τα μέτρα σε Δυτική Αττική, Κοζάνη

Όπως έγινε γνωστό άλλωστε χτες, την παράταση του lockdown για ακόμα επτά ημέρες σε Κοζάνη και Δυτική Αττική αποφάσισε η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εισήγηση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς το επιδημιολογικό ιικό φορτίο στις εν λόγω περιοχές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η απόφαση έρχεται έξι ημέρες μετά την εφαρμογή του απαγορευτικού σε Μάνδρα, Ελευσίνα, Αχαρνές και Ασπρόπυργο.

Όπως σημειώνει η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Share.

Comments are closed.