Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται στις 4/2 – Πώς υπολογίζεται για Φεβρουάριο

0

Εν αναμονή της πληρωμής του επιδόματος των 534 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο, βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι – δικαιούχοι που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 πληρώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, ενώ βάση υπολογισμού για όσους παρέμειναν σε αναστολή 30 ημέρες εντός Ιανουαρίου είναι τα 534 ευρώ, διαφορετικά το επίδομα θα δοθεί αναλογικά, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λιανικού εμπορίου που επέστρεψαν από 18 Ιανουαρίου στη δουλειά τους θα λάβουν 303 ευρώ.

Τι θα καταβληθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «Συν-Εργασία».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – με βάση τα 534 ευρώ – για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Τι αλλάζει τον Φεβρουάριο – Μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό

Όσον αφορά το επίδομα 534 ευρώ, ειδικά για τον Φεβρουάριο θα υπάρχει για τους εργαζόμενους μία μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό στα 19,07 ευρώ έναντι 18,7 ευρώ ανά ημέρα, με την αύξηση αυτή να προκύπτει στο ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30.

Αναφορικά με τους εργοδότες, οι αναστολές συμβάσεων θα δηλώνονται πλέον στο «ΕΡΓΑΝΗ» εκ τωνπροτέρων και όχι εκ των υστέρων. Η νέα διαδικασία εφαρμόζεται άμεσα από τον Φεβρουάριο. Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εργασίας δίνει χρονική προθεσμία 5 ημερών για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο σύστημα. Έτσι οι αναστολές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να δηλωθούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, εφόσον η αναστολή σύμβασης διαρκεί όλο τον μήνα (1-28/2) ή η χρονική διάρκειά της ξεκινά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Share.

Comments are closed.