Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα θα καταβληθεί - Ποιους αφορά

0

Στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, στο επίδομα των 534 ευρώ και στις εκκρεμείς συντάξεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο OPEN, ανέφερε σχετικά με τα 534 ευρώ ότι "την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν 38.611 μισθωτοί που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τον Αύγουστο, καθώς και 98.100 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Αύγουστο. Συνολικά δηλαδή".

Οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον Αύγουστο θα λάβουν 534 ευρώ, εφόσον η αναστολή της σύμβασής τους διήρκεσε ολόκληρο τον μήνα, δηλαδή 30 ημέρες.

Διαφορετικά θα λάβουν αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί στο "Συν - Εργασία" θα λάβουν το 60% του καθαρού μισθού τους για τον χρόνο εργασίας που χάθηκε, λόγω της μείωσης του ωραρίου.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ως "μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο" το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας που αρχίζει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση το πρόγραμμα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις οριζόντια, και αυτές που έχουν πληγεί και όσες δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

"Καλύπτουμε πλήρως το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές για έξι μήνες. Οι προϋποθέσεις που βάζουμε είναι οι ελάχιστες. Να είναι συνεπείς, να μην χρωστάνε φόρους και εισφορές κι αν χρωστάνε να τις έχουν ρυθμίσεις και να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων”, πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός είπε πως "το πρόβλημα έχει αρχίσει να λύνεται και βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους".

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφιακής έκδοσης της σύνταξης "Άτλας", ενώ επεσήμανε ότι "Την 1η Ιανουαρίου του 2022 όλες οι νέες συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά για όλους".

Share.

Comments are closed.