Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει με τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό

0

Συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης για τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Οι καλλιτέχνες που είναι ενταγμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών καθώς και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν χθες.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου μονομερείς δηλώσεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021, θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις έως τις 12/4/2021 για να λάβουν τα 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται και για τον τουριστικό κλάδο.

Ειδικότερα, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στις κάτωθι κατηγορίες εργαζομένων, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις:

α) Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών,

β) Τουριστικοί συνοδοί,

γ) Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ:

79.11 «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων»,

79.12 «Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών», και

79.90 «Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες»,

εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.

δ) Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τη 16η /2/2021.

Οι ανωτέρω δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, ανά μήνα, μέχρι τις 12 Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

Share.

Comments are closed.