Επίδομα θέρμανσης: Πώς υπολογίζεται το ποσό και πότε θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

0

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ενημερωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για τα χρήματα που δικαιούνται να λάβουν. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από τα 80 έως τα 650 ευρώ το οποίο για πρώτη φορά θα καλύψει εκτός του πετρελαίου και φυσικό αέριο και ξύλα-πέλετ για τις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα

Οι πληρωμές θα γίνουν τέλη Ιανουαρίου, ενώ για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ώς τον Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

Aναφορικά με τον τρόπου υπολογισμού του ποσού επιδόματος επισημαίνεται πως, στη νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα αναφέρεται ένα «ποσό βάσης» το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης ο οποίος θα εξαρτάται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα κάθε περιοχής, ενώ το τελικό ποσό θα προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που έχουν δηλωθεί στο κάθε νοικοκυριό.

 

Share.

Comments are closed.