Επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ για θέρμανση εξωτερικών χώρων στην εστίαση

0

Με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ που φτάνει ακόμη και τις 5.000 ευρώ, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, να τοποθετήσουν στις επιχειρήσεις τους θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κια Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τη σχετική δήλωση. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ενισχυθούν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμου αδειοδοτήουμε χώρου και εώς 100 ευρώ για κάθε σώμα, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 5.000 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους ΚΑΔ 56.10: (εστιατόρια), 56.29.20 (κυλικεία, καντίνες) και 56.30 (καφετερίες μπαρ).

Η ενίσχυση έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή καλύπτεται από το πρόγραμμα από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό επιλέξιμο ΚΑΔ κατά την ημερομηνία αγοράς. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ καλύπτει τις δαπάνες για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (π.χ. υγραερίου, ηλεκτρικών, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου κ.ά.), αυτόνομων ή μέρους κινητού εξοπλισμού, τα οποία ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.