Επιδότηση δόσεων και για όσους πήραν στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο

0

Βαθιά ανάσα θα πάρουν 80.000 δανειολήπτες που έχουν στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο και βλέπουν.... εφιάλτες, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων "ΓΕΦΥΡΑ".

Ακόμη πιο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι πλέον στο πρόγραμμα εντάσσονται ακόμη και αυτοί που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να υπολογιστεί η τιμή της δόσης με βάση την ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου, πριν την κάθετη πτώση του ευρωνομίσματος ως αποτέλεσμα της κρίσης του ελληνικού χρέους.

Μεγάλη συστημική τράπεζα, που έχει και το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο δανείων σε ελβετικό νόμισμα, προσπάθησε να... ξεγλιστρήσει από τον νόμο που προβλέπει την επιδότηση των δόσεων δανείων ελβετικού νομίσματος για όσους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Ωστόσο, μετά την καταγγελία θιγόμενου δανειολήπτη, αναγκάστηκε να υπακούσει στον νόμο. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις λήξει το πρόγραμμα επιδότησης θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα των υπέρογκων δόσεων, μετά το μεγάλο "μπαμ" που έκανε το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ πριν 10 χρόνια...

Share.

Comments are closed.