Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε σε εφημερίδα του Κατάρ ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Ακόμα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που με τη στάση της προκαλεί ένταση στην περιοχή με τις «μονομερείς ενέργειές της»

Ο Προεδρος της Τουρκίας επιτίθεται και στη Γαλλία λέγοντας στην εφημερίδα «The Peninsula» ότι «με τη γνωστή αποικιοκρατία» της κρύβεται πίσω από τη στάση της Ελλάδας και των Eλληνοκυπρίων

«Έχουμε διαμηνύσει δυνατά σε όλες τις πλατφόρμες ότι δεν θα δεχθούμε λύση που αγνοεί την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά και μας περιορίζει στις ακτές μας. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να υπερασπιζόματε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας πάντοτε και υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση», αναφέρει ακόμα ο Ερντογάν.

«Αυτοί που είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Aνατολική Μεσόγειο και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να μας κάνουν να υποχωρήσουμε με άδειες απειλές και εκβιασμούς έχουν τελικά δώσει προσοχή στην έκκλησή μας για διάλογο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει δείξει δυνατά και καθαρά ότι στηρίζει την μείωση της έντασης και τάσσεται υπέρ του διαλόγου στην Aνατολική Μεσόγειο όχι μόνο μέσω των τοποθετήσεων της αλλά και των πράξεών της.

Είμαστε σίγουροι ότι το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας. Κάνουμε όλα τα βήματα όσον αφορά το θέμα της Μεσογείου στο πλαίσιο της αρχής "win-win" με έναν τρόπο που να υπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία και θα είναι προς όφελος όλων των κρατών της περιοχής», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Share.

Comments are closed.