Επιτάξεις ιδιωτών ιατρών - Πότε θα επιδοθούν τα φύλλα επίταξης και σε ποιες ειδικότητες - Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ

0

«Πυρετός» επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από την ξέφρενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, με την κυβέρνηση να ενεργοποιεί το σχέδιο ενίσχυσης μέσω της επίταξης υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών και της κάλυψης των αναγκών με επιπλέον κλίνες Covid.

Η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα. Παράλληλα, σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού βρίσκονται περίπου 2.500 υγειονομικοί, οι 1.200 στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το μέτρο της επίταξης αφορά τις ειδικότητες πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών. Κάθε γιατρός που θα επιστρατευθεί υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο και να συμμετέχει στις εφημερίες.

Φύλλα επίταξης σε ιδιώτες γιατρούς σε Μακεδονία και Θράκη θα αρχίσουν να επιδίδονται από τη Δευτέρα.

Χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών που έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά όπως τονίζεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογί- ας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε ότι προς το παρόν η πιο έντονη πίεση αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας, ενώ τόνισε ότι το Σισμανόγλειο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο COVID και οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν 300 επιπλέον κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

 

Πηγή: lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.