Επιτακτική η ανάγκη για την επιβολή του νόμου και της τάξης στα πανεπιστήμια

0

Κανένα περιθώριο για περαιτέρω χρονοτριβή στην εφαρμογή του νόμου για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν υπάρχει.

Δεν επιτρέπεται ένα τσούρμο από τραμπούκους κάθε φορά να απειλεί και να εκβιάζει, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Είναι μία απαράδεκτη εικόνα που πλήττει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και δημιουργεί κακές εντυπώσεις για τα ελληνικά ΑΕΙ που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης και πρωταγωνιστούν σε καίριους τομείς της επιστήμης και της έρευνας.

Η εφαρμογή του σχετικού νόμου 4777/2021 που προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύσταση ομάδων προστασίας των πανεπιστημίων καθίσταται μονόδρομος με τη λήψη όλων εκείνων ασφαλιστικών δικλείδων προκειμένου να μην οδηγήσει σε ακρότητες.

Ωστόσο, οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζητούν την επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και οι φοιτητές σε ολόκληρη τη χώρα ζητούν την προστασία της Πολιτείας, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους απρόσκοπτα και να κινούνται στους χώρους του πανεπιστημίου ελεύθερα, χωρίς την απειλή των μπαχαλάκηδων και άλλων ταραχοποιών που γυρνούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Η εποχή της ατιμωρησίας και της επιβολής φασιστικών πρακτικών με τη βία έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον η Κυβέρνηση καλείται να πράξει το αυτονόητο βάζοντας ένα οριστικό τέλος στα άβατα της παραβατικότητας.

Share.

Comments are closed.