Έρημη πόλη η Αθήνα - Η πρωτεύουσα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με άδειους δρόμους (Photos)

0

Με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις άλλες χρονιές υποδέχθηκε η Αθήνα τη νέα χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Χθες το βράδυ η πρωτεύουσα ήταν έρημη πόλη με τους δρόμους να είναι άδειοι, καθώς κυκλοφορούσαν μόνο όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την εργασία τους.

Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια ενώ από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα». Άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22:00.

Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-πάρτι και κορωνο-ρεβεγιόν.

athens-02

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπίσουν όσους επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιήσουν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07:00.

Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό από αυτό των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00.

syntagma-police

Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

Ένα άλλο κομμάτι αφορά στις κρυφές χαρτοπαικτικές λέσχες που κάποιοι θα στήσουν καθώς το έθιμο της χαρτοπαιξίας είναι διαδεδομένο το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Ακόμη, ισχύει το ανώτατο όριο εννιά ατόμων και από δύο οικογένειες μόνο για το εορταστικό τραπέζι, όπως και η αποστολή γραπτού μηνύματος (sms) στο 13033 με τον κωδικό 6, τόσο για την άφιξη, όσο και για την αποχώρηση από το ρεβεγιόν.

athens-2

Χθες το απόγευμα κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ οι αρμόδιοι προχώρησαν στο κλείσιμο  έξι σταθμών του Μετρό (γραμμές 1,2,3).

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ Α.Ε., πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

athens-3

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία διευκρίνισε ότι από τις 21:00 έως το τέλος της βάρδιας «θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό – Ηλεκτρικού Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Βικτώρια, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο.

athgens-1

Έως αργά το βράδυ της παραμονής πολύς κόσμος βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, είτε για να κάνουν τα τελευταία ψώνια, είτε απλά για να κάνουν μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα.

athens-0

Η Αστυνομία προχωρούσε σε συστάσεις στους πολίτες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έκανε και ελέγχους για να δει αν όλοι έχουν στείλει το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης.

athens-7

athens-5

athens-6

 

Share.

Comments are closed.