Ερντογάν: «Δημόσια επίθεση κατά της Τουρκίας οι κυρώσεις των ΗΠΑ»

0

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

«Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία σαν μέλος του ΝΑΤΟ. Αν επιβάλλονται κυρώσεις σε μέλη συμμαχίας, τότε τι είδους συμμαχία είναι αυτή;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια εγκαινίων αυτοκινητόδρομου έξω από την Άγκυρα.

Ακόμα, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «ανοικτή επίθεση εχθρική ενέργεια κατά της Τουρκίας» και συνέχισε λέγοντας: «Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την πώληση των δικών τους αμυντικών συστημάτων σε εμάς. Έτσι στραφήκαμε στη Ρωσία, για να ενισχύσουμε το αμυντικό μας σύστημα και οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το όπλο των κυρώσεων για να εμποδίσουν τις ανάγκες μας».

«Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία έχουμε μεγάλη δύναμη, μας διακρίνει ενότητα και αλληλεγγύη. Θα απογοητεύσουμε όσους μας επιτίθενται τώρα, όπως κάναμε και τα πορηγούμενα χρόνια. Προσπαθούν να μας απομονώσουν και να μας απομακρύνουν με μονομερείς ενέργειες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας απείλησε με κυρώσεις, οι ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις προχθές. Το λέω ξεκάθαρα: από το 2017 δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις CAATSA από τις ΗΠΑ σε καμία χώρα. Για πρώτη φορά επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία σαν μέλος του ΝΑΤΟ. Μας θέλουν εξαρτημένους», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Θα εργαστούμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να κάνουμε ανεξάρτητη την αμυντική μας βιομηχανία με κάθε τρόπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Μετά την επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο, τέθηκαν τα θεμέλια της σημερινής αμυντικής μας βιομηχανίας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Share.

Comments are closed.