Ερντογάν: «Σύντομα θα εκτοξεύουμε δορυφόρους από το έδαφός μας»

0

Διεθνές κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων στο διάστημα, φιλοδοξεί να γίνει η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. 

«Στις 8 Ιανουαρίου στείλαμε τον δορυφόρο μας Turksat 5A από την Αμερική στην τροχιά του. Πρώτα ο Θεός το επόμενο καλοκαίρι θα εκτοξευσουμε τον 5Β. Έχουμε αρχίσει εργασίες για το στήσιμο μιας εγκατάστασης μικρο-δορυφόρων στην χώρα μας. Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον θα στέλνουμε τους δικούς μας δορυφόρους και αυτούς των φίλων μας, από τις δικές μας εγκαταστάσεις», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, τονίζοντας τη σημασία του φιλόδοξου εγχειρήματος της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν έκανε γνωστές και τις προθέσεις του και για τη αλλαγή του Συντάγματος της χώρας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της αντιπολίτευσης για περαιτέρω ενίσχυση του «προσωποκεντρικού» συστήματος διακυβέρνησης. 

«Έχει φτάσει ο καιρός για εργασίες για ένα νέο Σύνταγμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας πως η Κυβέρνησή του εργάζεται εντατικά για την ευημερία των Τούρκων και την προώθηση των συμφερόντων της χώρας, εντός και εκτός συνόρων.

«Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για παρέχουμε νέα έργα στην χώρα μας, για να ενδυναμώσουμε την ευημερία, την γαλήνη και την ασφάλεια του έθνους μας και για να προστατέψουμε τα περιφερειακά και παγκόσμια συμφέρον της Τουρκίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

 

Share.

Comments are closed.