Εστίαση: Αυστηρότερα μέτρα για το take away–Πρόστιμα για παραμονή στο κατάστημα

0

Αυστηρότερα γίνονται από σήμερα τα μέτρα για το take away στην εστίαση. Τα μέτρα θα ισχύουν για τα καταστήματα, όπως καφετέριες και χώρους εστίασης που παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του lockdown.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν νέες απαγορεύσεις και πρόστιμα για όσους εντοπιστούν να παραμένουν στους χώρους του καταστήματος. Η σύσταση για παραγγελία και παραλαβή των προϊόντων είναι αυστηρή για όλους.

Tα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης

«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β' 341).

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Οι παραβάτες του μέτρου θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

-Διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

-Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη

Η ρύθμιση αυτή ισχύει τόσο για τις «κόκκινες» όσο και για τις «κίτρινες» περιοχές.

Share.

Comments are closed.