• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Εθνική Τράπεζα: Αποκτά το 7,5% της Epsilon Net από τον Ιωάννη Μίχο
Επιχειρήσεις

Εθνική Τράπεζα: Αποκτά το 7,5% της Epsilon Net από τον Ιωάννη Μίχο

4 Μαΐου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά ποσοστού 7.5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET από τον κ. Ιωάννη Μίχο, σε τιμή €7.4/μετοχή ("Αρχική Συναλλαγή") καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7.5% από τον ίδιο, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα ("ΕΤΕ") σε συνέχεια της από 16.11.2022 ανακοίνωσής της για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την EPSILON NET Α.Ε. ("EPSILON NET") και το βασικό της μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο.

Η συμφωνία με τον κ. Μίχο επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της EPSILON ΝΕΤ (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Η ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις. Κατά την ολοκλήρωση, θα υπογραφεί η σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON NET και ΕΤΕ κατά τα προβλεπόμενα στο σχετικό μνημόνιο συνεννόησης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Epsilon Net. Αναλυτικά:

Η EPSILON NET (εφεξής η "Εταιρία") με βάση την κείμενη νομοθεσία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι έλαβε ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Μίχο, Πρόεδρο, Διευθύνων Σύμβουλο και βασικό μέτοχο της Εταιρίας για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά από την Εθνική Τράπεζα ("ΕΤΕ") μετοχών ποσοστού 7.5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET που κατέχει, σε τιμή €7.4/μετοχή ("Αρχική Συναλλαγή") καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ περαιτέρω ποσοστού 7.5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Επίσης, σε συνέχεια της από 16.11.2022 ανακοίνωσης για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) μεταξύ της Εταιρίας με την ΕΤΕ,. προβλέπεται υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της EPSILON ΝΕΤ (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance. Οι τραπεζικές υπηρεσίες και τα προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα.

Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

top business
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕγκύκλιος για την αξιολόγηση στο δημόσιο: Το χρονοδιάγραμμα
Next Article Mytilineos: Αλμα 113% στα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Αύξηση τζίρου 30% στα 1,36 δισ. ευρώ

Related Posts

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: WINNER στα Health & Safety Awards 2025

16 Ιουνίου, 2025

Alpha Finance: Ξεκινά κάλυψη της Profile Software με τιμή στόχο τα 8,20 ευρώ και σύσταση «Αγορά»

16 Ιουνίου, 2025

Ηγετική η παρουσία της AKTOR στις υποδομές της Ρουμανίας - Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.