Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου 3% – Η διαδικασία πληρωμής

0

Οι φορολογούμενοι έχουν το περιθώριο να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ωστόσο, όσοι υπέβαλαν τη δήλωση τους μέσα στον Αύγουστο, θα πρέπει να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και όχι στα τέλη Αυγούστου.

Όσον αφορά την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Η διαδικασία για την πληρωμή του φόρου με έκπτωση

Όταν ο φορολογούμενος, ή το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται, υποβάλλει οριστικά τη φορολογική δήλωση και εκδώσει το εκκαθαριστικό, θα πρέπει να εστιάσει στην ταυτότητα οφειλής.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα όπου παρουσιάζεται η συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών οφειλών εκτός ρύθμισης, θα πρέπει να πατήσει στο πεδίο «Έκδοση ταυτότητας οφειλής». Θα ανοίξει, τότε, ένα νέο παράθυρο και σε ένα από τα πεδία θα αναγράφεται μια ξεχωριστή ταυτότητα οφειλής στην οποία έχει υπολογιστεί η έκπτωση του 3%. Δίπλα υπάρχει η ρητή αναφορά ότι η πληρωμή του μειωμένου ποσού θα γίνεται δεκτή μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου.

 

Share.

Comments are closed.