• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Φωτιές – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των πυρόπληκτων επιχειρήσεων
Ειδήσεις

Φωτιές – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

10 Αυγούστου, 2021Updated:10 Αυγούστου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με τις πυρκαγιές να συνεχίζουν να καίνε στην Εύβοια και αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας, έχοντας περάσεις και από την Αττική, ένα ερώτημα που γεννάται είναι: τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κάηκαν ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πύρινη λαίλαπα;

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, απάντησε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

«Σε σχέση με τους εργαζόμενους, ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα του τι θα συμβεί, πολλές επιχειρήσεις έχουν πάθει ζημιές και θα κλείσουν. Πιθανολογώ ότι οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων θα βγουν σε αναστολή εργασίας. Έχουν εκδοθεί αποφάσεις από τα δικαστήρια, ότι όταν υπάρχει ανωτέρα βία δεν καταβάλλεται η αποζημίωση απόλυσης. Φαντάζομαι πως σε αυτές τις περιπτώσεις θα προσεγγιστεί το θέμα με κάποια αποζημίωση από το κράτος, όπως έγινε και με τον κορωνοϊό, ώστε να σταθεί η πολιτεία δίπλα στους εργαζόμενους. Αν μια επιχείρηση ήταν ασφαλισμένη, τότε οι εργαζόμενοι θα πάρουν την αποζημίωση απόλυσης αν η επιχείρηση σταματήσει να έχει δραστηριότητα», είπε η κ. Νούκα.

Για τις επιχειρήσεις

«Θα γίνει καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις, θα πάρουν αποζημιώσεις οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Θα πάρουν προκαταβολές. Θα υπάρχει αναστολή στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για έξι μήνες. Θα δοθούν 600 ευρώ για όσους έχουν πάθει ζημιές στην πρώτη τους κατοικία, 600 ευρώ έξτρα στους πολύτεκνους, και 600 ευρώ για κάθε μέλος ΑμεΑ μιας οικογένειας. Επίσης θα δοθούν 6.000 ευρώ για την αντικατάστασης οικιακού εξοπλισμού και 4.500 ευρώ για όσους τραυματίστηκαν σε αυτές τις συνθήκες», συνέχισε η ίδια σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Σχετικά με τι διαδικασία των αποζημιώσεων, η κ. Νούκα εξήγσε ότι «Εχθές, όπως ακούσαμε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρχει δαιδαλώδης γραφειοκρατία στη διαδικασία. Θα γίνεται μια αίτηση, θα δίνεται ένα ποσό των χρήματων, και όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή θα δίνεται το υπόλοιπο της αποζημίωσης που δικαιούται μια επιχείρηση ή ένας πληγέντας. Τα πρώτα χρήματα θα δοθούν με μια απλή αίτηση. Υπάρχουν ήδη έτοιμες πλατφόρμες, και οι επιχειρήσεις έχουν περάσει τα βασικά στοιχεία τους. Τα εργαλεία που υπήρχαν για την αποζημίωση των πληγέντων από τον κορωνοϊό, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτή την περίπτωση».

«Αυτά είναι τα τακτικά μέτρα για τους πληγέντες, σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Είναι ήδη νομοθετημένα. Σαφώς θα υπάρχουν και νέες παρεμβάσεις. Πιθανολογώ ότι τα παραπάνω θα είναι η πρώτη προσέγγιση αντιμετώπισης της κατάστασης. Οι ασφαλιστικές εταιρίες, θα πρέπει να δώσουν και αυτές άμεσα τις αποζημιώσεις. Εποπτεύων αρμόδιος φορέας είναι το υπουργείο Ανάπτυξης», τόνισε η κ. Νούκα.

«Στο Μάτι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση με τις αποζημιώσεις. Οι άνθρωποι κατάφεραν να πάρουν τα χρήματά τους πριν από 1 – 1,5 χρόνο, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί πλήρως», κατέληξε κλείνοτας.

Φωτιές
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣυνέντευξη τύπου την Πέμπτη από τον πρωθυπουργό
Next Article Φάουτσι: «Αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί θα δούμε πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις από τη Δέλτα»

Related Posts

ΙΝΣΕΤΕ: Σταθερά στην κορυφή η Ελλάδα για Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2025 - Άνοδος σε σημαντικές αγορές

9 Ιουλίου, 2025

Στ. Παπασταύρου: «Στοίχημα για τη χώρα μας η ενεργειακή επάρκεια»

9 Ιουλίου, 2025

Προσβασιμότητα κατ’ οίκον: 24 εκατ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους ΑμεΑ

9 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.