Γαλλία: Εγκρίθηκε η προχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

0

Προχρηματοδότηση, ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη Γαλλία ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το ποσό των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο 13% της χρηματοδότησης που διατίθεται για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF). Αυτή η προχρηματοδότηση θα βοηθήσει στην υλοποίηση των βασικών επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Γαλλίας. Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις, βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια ζωής του σχεδίου της, η Γαλλία αναμένεται να λάβει συνολικά 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων.

Το γαλλικό σχέδιο εντάσσεται στα πρωτοφανή μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την κρίση COVID-19, να προωθήσει οικολογικές και ψηφιακές μεταβάσεις και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τη συνοχή της κοινωνίας.

Share.

Comments are closed.