• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από τις 13 Σεπτεμβρίου η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από τις 13 Σεπτεμβρίου η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους

1 Σεπτεμβρίου, 2022Updated:1 Σεπτεμβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με τη νέα ονομαστική αξία των 0,57 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ισόποση επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους θα διαπραγματεύεται από τις 6 Σεπτεμβρίου η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 (ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων –record date). 

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει οριστεί η Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την Τρ. Πειραιώς, η οποία θα καταβάλει το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου ως εξής: 

  • Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες, θεματοφύλακες και χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD. 
  • Ειδικά στις περιπτώσεις επιστροφής κεφαλαίου σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2027). 

Ας σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την 28η Ιουνίου 2022, αποφάσισε την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 12.410.794 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,57 ευρώ σε 0,69 ευρώ και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 12.410.794 ευρώ με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,69 ευρώ σε 0,57 ευρώ, καθώς και την επιστροφή του ποσού της μείωσης, δηλαδή 0,12 ευρώ ανά μετοχή, στους μετόχους. 

Την 25η Ιουλίου καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) η με αρ. Πρωτ 2664931 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας συνεπεία της αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου. 

Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων  του Χ.Α., στη συνεδρίασή της την 12η Αυγούστου 2022,  ενημερώθηκε για την αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας συνεπεία των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο  της εταιρείας ανέρχεται  συνολικά σε 58.951.275 ευρώ και διαιρείται σε 103.423.291 κοινές με ψήφο ονομαστικές  μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,57 ευρώ  η καθεμία. 

top business ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΈως 2 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία
Next Article PMI: Η μεταποίηση στην Ελλάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020

Related Posts

Η United Media εξαγόρασε το 50% του Alpha TV

16 Ιουνίου, 2025

Πειραιώς: Στηρίζει τη νέα γενιά με το πρόγραμμα «Youth’s Financial Literacy» - Από το σχολείο στην οικονομική αυτονομία

16 Ιουνίου, 2025

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: WINNER στα Health & Safety Awards 2025

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.