• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Γιάννης Μπρατάκος: «Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασιών και επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»
Ειδήσεις

Γιάννης Μπρατάκος: «Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασιών και επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

28 Απριλίου, 2026Updated:28 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τις δυνατότητες ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας, με έμφαση στη συμμετοχή σε διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις και ειδικότερα στην BEYOND Expo, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Γιάννης Μπρατάκος, με την Πρέσβη της Σλοβακίας, κ. Marcela Hanusová στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προετοιμασία της σλοβακικής συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση της BEYOND Expo, με τη δημιουργία εθνικού περιπτέρου, υπό την υποστήριξη της Πρεσβείας, στο οποίο προβλέπεται να συμμετάσχουν καινοτόμες επιχειρήσεις από τομείς αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), οι ψηφιακές εφαρμογές και η καινοτομία.

Παράλληλα, συζητήθηκε η διοργάνωση παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως διμερή επιχειρηματικά φόρουμ, στοχευμένες συναντήσεις (B2B) και παρουσιάσεις επιχειρήσεων (pitching sessions), με στόχο τη διασύνδεση ελληνικών και σλοβακικών επιχειρήσεων και τη διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.

Η Πρέσβης της Σλοβακίας απηύθυνε πρόσκληση προς το ΕΒΕΑ να συμβάλει ενεργά στην ενημέρωση των μελών του και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων τόσο στην έκθεση όσο και στις παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δυνατότητα συμμετοχής ευρύτερης επιχειρηματικής αποστολής, πέραν των εκθετών, με στόχο τη διεύρυνση των επαφών και τη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση διεθνών εκθέσεων, όπως η BEYOND Expo, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργειών με δυναμικές ευρωπαϊκές οικονομίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για την οικονομία. «Η αξιοποίηση διεθνών διοργανώσεων δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες διασύνδεσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με δυναμικά οικοσυστήματα καινοτομίας. Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασιών και επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση της σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ψηφιακές τεχνολογίες. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάπτυξη συνεργειών με ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σλοβακία, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας στην οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρατάκος.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση και των δύο πλευρών να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μέσα από στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο της BEYOND Expo, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Σλοβακίας.

Γιάννης Μπρατάκος
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticlemyΔΕΗ: Νέες προσφορές και επιβραβεύσεις μέσω myRewards Coupons
Next Article Στην Κροατία ο Παπασταύρου για το Οικονομικό Φόρουμ των Τριών Θαλασσών

Related Posts

Παπαθανάσης: Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Καστοριά με χρηματοδότηση ύψους 700 χιλ. ευρώ

28 Απριλίου, 2026

Protergia Value Seasonal: Σταθερό κόστος ρεύματος για επιχειρήσεις μέσα στη σεζόν, μηδενικό πάγιο off season!

28 Απριλίου, 2026

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από OPEC και OPEC+

28 Απριλίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.