Γιατί έκλεισε αιφνιδίως 5 καταστήματα η αλυσίδα "Βενέτης"

0

Σε.. .αναγκαστικό κλείσιμο 5 καταστημάτων προχωρά η αλυσίδα "Βενέτης" στο Νομό Αττικής, λόγω μη συναίνεσης των ιδιοκτητών στη μείωση των ενοικίων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραθέτει τους λόγους που την "υποχρεώνουν" όπως σημειώνει να προχωρήσει σε αυτή "τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία επιλογή".

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

  1. Η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων.
  2. Η αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρεία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων".

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι "στο μέλλον θα αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση", στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε παράλογες αξιώσεις ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την κρίση που πλήττει την αγορά. Σημειώνεται ότι πριν από την πανδημία, η εταιρεία διατηρούσε 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Share.

Comments are closed.