Γκάγκα: Εκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν - Τι είπε για το χάπι της Merck

0

Νέα έκκληση προς τις εγκύους να εμβολιαστούν απήυθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από τη ζωή ασθενείς ηλικίας 39 και 27 ετών, ενώ τόνισε πως έγκυες έχασαν τη ζωή τους και απήυθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες εγκυμονούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Εχουμε και θανάτους εγκύων. Κάνω έκκληση για εμβολιασμό. Είναι για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού», επεσήμανε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παρουσίασε στοιχεία από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της επικράτειας με τη συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Η ίδια ανέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι. Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενη στις κλίνες ΜΕΘ, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο. «Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Οσο περισσότερα τα κρούσματα, τόσο πιο δύσκολη η νοσηλεία. Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την έγκριση για το χάπι της Merck στη Βρετανία και το πότε θα έρθει στην Ελλάδα, η κ. Γκάγκα τόνισε πως θα έρθουν τα φάρμακα στη χώρα, τις επόμενες εβδομάδες τα μονοκλωνικά και γίνονται συνεννοήσεις για τα χάπια Merck. Ωστόσο -όπως είπε- έχουμε 6.800 κρούσματα και θα έρθουν 10.000 χάπια, όχι 100.000. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως «είναι ευχάριστο πως θα έχουμε φάρμακο, αλλά όλη η ουσία είναι το εμβόλιο».

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.