Η «ηφαιστειακή» εξόρυξη των Bitcoins

0

Το Ελ Σαλβαδόρ εξόρυξε 0,00599179 bitcoin, ή περίπου 269 δολάρια, χρησιμοποιώντας ενέργεια από ένα ηφαίστειο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μπουκέλε ανέφερε στο tweet ότι το συγκεκριμένο έργο εξόρυξης είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι βρίσκονται στη διαδικασία «δοκιμής και εγκατάστασης» νέου εξοπλισμού εξόρυξης.

Ο πρόεδρος έγραψε στο Twitter ότι αυτό είναι το παρθενικό ταξίδι της χώρας στην ηφαιστειακή εξόρυξη bitcoin.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος δημοσίευσε ένα φανταχτερό teaser βίντεο 25 δευτερολέπτων , το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από ένα κυβερνητικό εμπορευματοκιβώτιο αποστολής γεμάτο εξοπλισμό εξόρυξης bitcoin, τεχνικούς που εγκαθιστούν και συνδέουν ανθρακωρύχους ASIC, καθώς και σαρωτικές κεραίες στο πυκνό δάσος, που συνορεύει με ένα ηφαίστειο.

Το βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral με περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια προβολές, έχει τίτλο τα ”Πρώτα βήματα …”

Εάν πράγματι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κόβει νέο νόμισμα, αυτό σημαίνει ότι ο Bukele έχει εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο, όταν είπε ότι έδωσε εντολή στην κρατική γεωθερμική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, LaGeo SA de CV να «σχεδιάσει ένα σχέδιο για να προσφέρουμε εγκαταστάσεις για την εξόρυξη #Bitcoin με πολύ φθηνή, 100% καθαρή, 100% ανανεώσιμη, 0 εκπομπές ενέργειας από τα ηφαίστειά μας».

Το Ελ Σαλβαδόρ ονομάζεται κυριολεκτικά η «χώρα των ηφαιστείων» και ήδη, η γεωθερμική ενέργεια αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της εγχώριας παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Share.

Comments are closed.