Η Κίνα κορυφαίος προορισμός άμεσων ξένων επενδύσεων

0

H Κίνα έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως o κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για νέες ξένες άμεσες επενδύσεις, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Η Κίνα προσέλκυσε 163 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες εσωτερικές επενδύσεις το 2020, αύξηση 4% από 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ενώ ο αριθμός των ΗΠΑ κατέρρευσε κατά 40% ετησίως από 251 δισεκατομμύρια δολάρια στα 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Βρετανία σημείωσε μια ακόμη πιο δραματική κατάρρευση άνω του 100%, από 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε – 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Η αλλαγή έχει αποδοθεί στον πολύ διαφορετικό χειρισμό της κρίσης του κορονοϊού μεταξύ των χωρών. Η ολοκληρωμένη ανταπόκριση της Κίνας στη Δημόσια Υγεία περιόρισε τους θανάτους κάτω των 5.000 και επέτρεψε να ανοίξει εκ νέου η Οικονομία, ενώ οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη Γη – που προβλέπεται από τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να φτάσει το μισό εκατομμύριο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η Βρετανία απέτυχε επίσης να περιορίσει τον ιό, με θανάτους ρεκόρ αυτόν τον μήνα.

Η Κίνα και η ΕΕ συνήψαν μια νέα συμφωνία στις 30 Δεκεμβρίου, η οποία είναι πιθανό να ενισχύσει περαιτέρω τις ξένες επενδύσεις κατά το 2021.

Share.

Comments are closed.