Η μετάλλαξη του κορωνοϊού έφτασε και στη Γαλλία

0

Στη Γαλλία εντοπίστηκε η μετάλλαξη του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία. Αυτό έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας.

Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί είναι ένας Γάλλος ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Βρετανία. Ο Γάλλος είναι ασυμπτωματικός και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του και είναι σε καλή κατάσταση.

Αφού έφθασε στη Γαλλία «από το Λονδίνο την 19η Δεκεμβρίου», υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο την 21η του μηνός και διαγνώστηκε θετικός στο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα «από το στέλεχος VOC 202012/01».

Νωρίτερα χθες, η ίδια πηγή ανέφερε ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.262 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ άλλοι 159 ασθενείς με την νόσο Covid-19 υπέκυψαν.

Η αύξηση των κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει από το ότι πολλοί Γάλλοι υποβλήθηκαν σε τεστ προτού αποφασίσουν αν θα γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 62.427 θανάτους επί συνόλου 2.547.771 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον 7ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο.

Στα νοσοκομεία της Γαλλίας νοσηλεύονταν χθες 24.359 ασθενείς, από τους οποίους 2.616 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού στη χώρα αναμένεται να γίνουν αύριο, Κυριακή, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι, και στη Ντιζόν, ανατολικά. Θα ανοσοποιηθούν ηλικιωμένοι εθελοντές.

Share.

Comments are closed.