• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Η στρατηγική επένδυση της Metlen ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγές κρίσιμων πρώτων υλών
Επιχειρήσεις

Η στρατηγική επένδυση της Metlen ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγές κρίσιμων πρώτων υλών

17 Ιανουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το Βιομηχανικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί ήταν η Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, 'Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Metlen Energy & Metals», Ευάγγελο Μυτιληναίο και είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του αλουμινίου και της πιλοτικής παραγωγής γαλλίου.

Η Metlen προχωρά σε μία στρατηγική επένδυση ύψους 295,5 εκατομμυρίων ευρώ που ενισχύει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά, καθώς εξασφαλίζονται οι κρίσιμες πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη σύγχρονη βιομηχανία, όπως ο βωξίτης, η αλουμίνα και το γάλλιο.

Η επέκταση της μονάδας θα οδηγήσει σε ετήσια παραγωγή 1,25 εκατομμυρίων τόνων αλουμίνας, κατατάσσοντας την Ελλάδα ανάμεσα στους 12 μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, το γάλλιο θα παραχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας στην περιοχή (50 τόνοι ετησίως), καλύπτοντας την ανάγκη της Ευρώπης για την ενίσχυση της στρατηγικής της αυτονομίας, δεδομένων των περιορισμών στις εξαγωγές που επέβαλε η Κίνα.

Στις εγκαταστάσεις απασχολούνται ήδη 1.700 εργαζόμενοι και με τη νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είναι ξεχωριστή χαρά που βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον χώρο και μάλιστα μετά την ανακοίνωση που έκανε ο όμιλος του κ. Μυτιληναίου. Η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας, της καινοτομίας και των εξαγωγών. Γιατί αυτός είναι ο δρόμος για να μειώσουμε και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και σταδιακά να μπορέσουμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους και να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών. Για να κάνουμε την οικονομική μεγέθυνση στέρεη οικονομική ανάπτυξη με προοπτική για ολόκληρη τη χώρα.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε, περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενισχύει πολύ σημαντικά τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο και στον ευρωπαϊκό βιομηχανικό χάρτη, καθώς η παρασκευή του γαλλίου δίνει την δυνατότητα να διασφαλιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η αυτάρκεια της Ευρώπης για σημαντικά προϊόντα νέας τεχνολογίας, για την αμυντική της βιομηχανία και για προϊόντα που συνδέονται με την πράσινη μετάβαση όπως είναι τα φωτοβολταϊκά. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν σημαντικά οι εξαγωγές και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνησή μας στηρίζει πάντοτε επενδύσεις όπως αυτή που έχει στρατηγικό, εμβληματικό χαρακτήρα, γιατί ενισχύει σε καθοριστικό βαθμό την θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα».

Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε με τη σειρά του: «Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζω στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο. Μας κάνει μεγάλη τιμή που είναι μαζί μας, γιατί είναι και μια ημέρα γιορτής, μιας και χθες ανακοινώσαμε μια μεγάλη επένδυση που βάζει την Ελλάδα στο χάρτη των κρίσιμων πρώτων υλών. Στον χάρτη της αλουμίνας που είναι πολύ σπάνιο στον κόσμο. Αισθάνομαι υπερήφανος γι' αυτή την επένδυση και πάρα πολύ καλά που έχουμε την πολιτεία μαζί μας, όπως αυτή εκφράζεται από την παρουσία του Υπουργού. Για τους χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται εδώ, είναι καλό να αισθάνονται ότι έχουμε δίπλα μας την πολιτεία».

 

METLEN top business
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣτο Καρφί: ΟΜΗΡΟΣ του Βελόπουλου και της Λατινοπούλου ο Μητσοτάκης
Next Article Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 2.213 μόνιμες προσλήψεις

Related Posts

Μινέρβα: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού στην απόκτηση των σημάτων Αλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα

13 Ιουνίου, 2025

Η Alpha Bank σε διάλογο με την ελληνική επενδυτική κοινότητα

13 Ιουνίου, 2025

Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.