• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Ιαπωνία: Αυξάνει τους μισθούς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων
Πλανήτης

Ιαπωνία: Αυξάνει τους μισθούς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων

21 Φεβρουαρίου, 2025Updated:21 Φεβρουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Πάνω από το 60% των ιαπωνικών εταιρειών – ποσοστό ρεκόρ – σχεδιάζουν να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων, καθώς αγωνίζονται για την πρόσληψη και τη διατήρηση του προσωπικού, σύμφωνα με έρευνα της Teikoku Databank.

Περίπου το 61,9% των περισσότερων από 11.000 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα σκοπεύουν να υποσχεθούν αυξήσεις μισθών στο πλαίσιο των ετήσιων μισθολογικών διαπραγματεύσεων που κορυφώνονται τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από την έκθεση της Πέμπτης. Πριν από ένα χρόνο, όταν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στις μεγαλύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών, το 59,7% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της Teikoku σημείωναν επικείμενες αυξήσεις.

Περίπου το 56% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τους βασικούς μισθούς, σημειώνοντας επίσης το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η εταιρεία δεδομένων άρχισε να παρακολουθεί αυτή την ερώτηση το 2007. Η έρευνα διεξήχθη στα τέλη Ιανουαρίου.

Αν και τα στοιχεία δεν αναλύουν την κλίμακα των προγραμματισμένων αυξήσεων, δείχνουν ότι η δυναμική της αύξησης των μισθών διατηρείται και διαχέεται ευρύτερα, ένα θετικό σημάδι για την Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς στοχεύει στην επίτευξη ενός οικονομικού κύκλου με αυξανόμενους μισθούς και δαπάνες που ωθούν την αύξηση των τιμών με βάση τη ζήτηση. Η σταθερή αύξηση των μισθών φέτος θα διατηρήσει την BOJ στην πορεία προς περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BOJ Χατζιμε Τακάτα, δήλωσε την Τετάρτη ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων θα ήταν κατάλληλες εάν οι οικονομικές προοπτικές της κεντρικής τράπεζας υλοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων θετικών εταιρικών δράσεων, όπως η συνεχής αύξηση των μισθών. Οι οικονομολόγοι αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η BOJ θα αυξήσει το επόμενο επιτόκιο αναφοράς το καλοκαίρι.

Οι Ιάπωνες εργαζόμενοι και οι εργοδότες βρίσκονται επί του παρόντος εν μέσω των ετήσιων διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, με τα συνδικάτα να πιέζουν για μισθολογικές αυξήσεις ίσες ή μεγαλύτερες από τις περσινές. Στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις του 2024, ορισμένοι εργαζόμενοι εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, ένα αποτέλεσμα που συνέβαλε στο να ωθήσει την BOJ να πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της εδώ και 17 χρόνια τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας Rengo ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα στοχεύσει σε μισθολογικές αυξήσεις τουλάχιστον φέτος. Η ομάδα αύξησε την πίεση μέσω επανειλημμένων συναντήσεων με κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες τους τελευταίους μήνες.

Μια ομάδα οικονομολόγων προβλέπει μέση αύξηση των μισθών κατά 4,92% φέτος, ελαφρώς χαμηλότερη από το 5,33% του περασμένου έτους. Η Rengo πρόκειται να δημοσιεύσει έναν απολογισμό των αιτημάτων των εργαζομένων στις 6 Μαρτίου και την πρώτη καταγραφή των συμφωνιών στις 14 Μαρτίου.

Η έκθεση της Πέμπτης υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη πίεση στις εταιρείες που αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Σχεδόν το 75% των επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να αυξήσουν τους μισθούς ανέφεραν την ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης εργαζομένων με υψηλότερες αμοιβές. Οι τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των μεταφορών είναι μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να δεσμευτούν περισσότερο για αυξήσεις μισθών, καθώς είναι από τους πιο σκληρά πληττόμενους από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, όπως έδειξε η έκθεση.

Ιαπωνία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚλήρωση Eurojackpot 21/2/2025: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν
Next Article Απολύσεις και αναδιοργάνωση στο TikTok: Τι αλλάζει στην ομάδα ασφάλειας

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.