Ηλεκτρικό ρεύμα: Από 39 έως 45 ευρώ μηνιαίως η επιδότηση

0

Τον υπερδιπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών φυσικού αερίου για το ίδιο δίμηνο.

«Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των δύο πρώτων χωρών που κινήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, κατά την ανακοίνωση της επέκτασης των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Η ελληνική Κυβέρνηση είναι η μοναδική κυβέρνηση που επανεξετάζει την κρίση και αναπροσαρμόζει τα μέτρα στήριξης σε μηνιαία βάση», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα στην ενεργειακή κρίση, καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα 209 ευρώ μεγαβατώρα, η Κυβέρνηση προχωρά στον υπερδιαπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλους για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και στα 45 ευρώ ανά μήνα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου

Αναφορικά με τις ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών, η Κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση του διατιθέμενου ποσού στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης στα 620 εκατομμύρια ευρώ από 150 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου, η Κυβέρνηση αποφάσισε για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να αναστείλει τα τέλη χρήσης του δικτύου.

Για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή ΥΚΩ. Αφορά σε: Βιομηχανικές χρήσης χαμηλής τάσης, λοιπές χρήσης μέσης τάσης. Το μέτρο κοστίζει 65 εκατομμύρια ευρώ. Οι χρεώσεις θα πληρωθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά.

 

Πηγη: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.