Ημερήσιο ρεκόρ με 25.000 εμβολιασμούς παρά την κακοκαιρία

0

Ρεκόρ εμβολιασμών σε μία ημέρα, παρά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», κατέγραψε σήμερα το σύστημα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στη δημιουργία των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων στο Μαρούσι (Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι συνολικά στη χώρα, έχουν γίνει πάνω από 550.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα.

Εξήγησε επίσης τη διαδικασία για όσους έχασαν το ραντεβού που είχαν κλείσει, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε επίσης ότι παρουσιάστηκε ένα περιστατικό ήπιας αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Πιο αναλυτικά:

«Οι δύο μεγάλοι εμβολιαστικοί σταθμοί, στο Μαρούσι και στη Θεσσαλονίκη, θα εμβολιάζουν πάνω από 5.500 πολίτες σε καθημερινή βάση. Η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών αποτελεί μία πολύ λεπτή διαδικασία και ήταν αποτέλεσμα έρευνας και δουλειάς πολλών μηνών. Οι μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα κάθε χώρας είναι κατανοητές.

Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τους 550.000 εμβολιασμούς, ενώ σήμερα έγιναν -παρά τις δυσκολίες- 25.000 εμβολιασμοί, ημερήσιο ρεκόρ από όταν ξεκίνησε το όλο εγχείρημα στην Ελλάδα.

Όσοι δεν προσήλθαν για την πρώτη δόση θα κάνουν νέο ραντεβού και όσοι είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση, θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το τι θα γίνει.

Σήμερα ήταν και η πρώτη μέρα λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων. Έγιναν πάνω από 1.400 εμβολιασμοί στην Αθήνα και πάνω από 600 στην Θεσσαλονίκη σήμερα.

Και στους δύο σταθμούς έχουμε δωρεάν πάρκινγκ. Στην Αθήνα είναι το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Avenue και στην Θεσσαλονίκη είναι το πάρκινγκ του χώρου της ΔΕΘ».

Share.

Comments are closed.