ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Νοέμβριο

0

Στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους προχωρά η κυβέρνηση Μπάιντεν, από τον Νοέμβριο. Όσοι θα φτάνουν στις ΗΠΑ από το εξωτερικό δεν θα υπόκεινται σε καθεστώς ειδικών μέτρων. Με αυτήν την κίνηση επιχειρείται να μην χωρίζονται οι οικογένειες για μεγάλο διάστημα και οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται χωρίς εμπόδια σε επιχειρήσεις με έδρα τις ΗΠΑ.

Οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου προτού ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, όπως διεμήνυσε ο υπεύθυνος διαχείρισης της πανδημίας, Τζέφρι Ζιντς.

«Γι'αυτό τον λόγο, με οδηγό την επιστήμη και τη δημόσια υγεία, έχουμε αναπτύξει ένα νέο σύστημα που θα συμβάλει στην επίτευξη των ταξιδιών με ασφάλεια», τόνισε ακόμη ο Ζοντς.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, σε ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όπως και από το Ιράν και την Κίνα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ έως και τριών ημερών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ομοίως, οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα τους θα χρειάζεται να υποβληθούν σε διπλό αρνητικό τεστ.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται αρνητικό τεστ μια ημέρα πριν από την άφιξη στη χώρα και μια ημέρα μετά την άφιξή τους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) θα εφαρμόσουν πολιτική αυξημένης επιτήρησης: θα συγκεντρώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες στοιχεία επικοινωνίας επιβαινόντων και στη συνέχεια οι αρμόδιες Αρχές θα επικοινωνούν με τους ταξιδιώτες ώστε να διαπιστώνεται έχουν συμπτώματα.

Share.

Comments are closed.