ΗΠΑ-Δημοσκοπήσεις: Νικητής ο Μπάιντεν στο πρώτο debate με τον Τραμπ (κάρτες)

0

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ο νικητής του πρώτου debate για τις Εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα μετά τη λήξη της πρώτης «μονομαχίας» ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στην πρώτη δημοσκόπηση του CNN, έξι στους δέκα χαρακτήρισαν νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, ενώ μόλις το 28% είδε νικητή τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνεντεύξεις που έγιναν στους ίδιους ψηφοφόρους πριν το debate, το 56% έλεγε ότι ο Μπάιντεν θα ήταν ο νικητής και το 43% θεωρούσε νικητή τον Τραμπ.

Νικητής, αν και με μικρότερη διαφορά, αναδείχθηκε ο Μπάιντεν και στην δημοσκόπηση του CBS. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωσε 48% έναντι 41% του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμα, το 38% απέκτησε καλύτερη εικόνα για τον Μπάιντεν έναντι του 32% που απέκτησε χειρότερη άποψη για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Αντίθετα για τον Ντόναλντ Τραμπ μόνο το 24% άλλαξε προς το καλύτερο την άποψή του για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με το 42% να απαντά ότι πλέον έχει χειρότερη εικόνα για τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό.

 

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο του πρώτου debate των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Share.

Comments are closed.