ΗΠΑ: Ρωσικά ρομπότ θα κάνουν παραδόσεις φαγητού σε πανεπιστήμια

0

Αυτόνομα ρομπότ θα παραδίδουν σύντομα φαγητό σε φοιτητές σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.

Ο ρωσικός τεχνολογικός κολοσσός Yandex και η εταιρεία online παραγγελιών φαγητού GrubHub έκλεισαν συμφωνία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Yandex.

Άρχισε τις δοκιμές αυτόνομων ρομπότ παραδόσεων το 2019 και ήδη δραστηριοποιείται σε κάποιες τοποθεσίες στην κεντρική Μόσχα και στο Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν.

Η ρωσική εταιρεία δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας αυτής.

«Χαιρόμαστε που αναπτύσσουμε δεκάδες από τα οχήματά μας, κάνοντας το επόμενο βήμα στην ενεργή εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησής μας, σε διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο» είπε ο Ντμίτρι Πόλιτσουκ, διευθύνων σύμβουλος του Yandex Self-Driving Group.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα ρομπότ παραδόσεων της Yandex θα μπουν στην πλατφόρμα του GrubHub με την υπηρεσία να καθίσταται διαθέσιμη σε επιλεγμένα campuses το φθινόπωρο. Το GrubHub συνεργάζεται με πάνω από 250 campuses κολλεγίων σε ανά τις ΗΠΑ.

«Αν και τα campuses είναι διαβόητα δύσκολα στην πλοήγηση για τα αυτοκίνητα, ειδικά για παραδόσεις φαγητού, τα ρομπότ της Yandex έχουν εύκολη πρόσβαση σε σημεία τους που τα οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν- στην πράξη απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια όταν εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες», ανέφερε ο Μπράιαν Μάντιγκαν, αντιπρόεδρος corporate and campus partners στη GrubHub.

Share.

Comments are closed.