• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Uncategorized»Jumbo: Άλμα 16% στις πωλήσεις το πρώτο 10μήνο - Αύξηση 5% τον Οκτώβριο, μειώσεις σε 9.000 κωδικούς
Uncategorized

Jumbo: Άλμα 16% στις πωλήσεις το πρώτο 10μήνο - Αύξηση 5% τον Οκτώβριο, μειώσεις σε 9.000 κωδικούς

8 Νοεμβρίου, 2023Updated:8 Νοεμβρίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι τιμές σε 9.000 κωδικούς προϊόντων του Ομίλου Jumbo έχουν μειωθεί, γεγονός που έχει σταθεροποιήσει την πτωτική καταναλωτική τάση -παρά τις συνεχιζόμενες εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες.

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Jumbo σχετικά με την πορεία των πωλήσεων κατά το 10μηνο του 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ειλικρινής και συστηματική προσπάθεια του Ομίλου Jumbo, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων και τα εισοδήματα των καταναλωτών, αποδεδειγμένα πλέον αποδίδει καρπούς.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατέγραψαν αύξηση +5% περίπου. Για το 10μηνο του 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +16% περίπου επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της Διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά +12% περίπου.

Σε μια περίοδο που οι πολυεθνικές εισαγωγικές εταιρείες, εμφανίζουν ακόμα φαινόμενα αναστολής ως προς την προσαρμογή τους, σε επίπεδα τιμών συμβατά με την πορεία των εισοδημάτων των Ελλήνων καταναλωτών, η στρατηγική επιλογή Jumbo για μείωση των τιμών προ-τοποθετούμενη στα μελλούμενα, βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος κτίζοντας άρρηκτους δεσμούς με τον χειμαζόμενο καταναλωτή, συνεχίζει ο όμιλος.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει να ενημερώνει εγκαίρως και αδιαλείπτως την επενδυτική κοινότητα για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων Οκτωβρίου 2023:

Ελλάδα: Τον Οκτώβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +4% περίπου. Συνολικά για το 10μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +17% περίπου σε σχέση με το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.

Κύπρος: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Οκτώβριο του 2023, ήταν μειωμένες κατά -5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα όταν όμως είχε καταγραφεί εκρηκτική υπερ-απόδοση μεγεθών. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι στις 8 Νοεμβρίου, ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv.

Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +14% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 10μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Iasi (Ρουμανία).

Καταβολή Έκτακτης Χρηματικής Διανομής

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου Jumbo ενέκρινε στις 18 Οκτωβρίου την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή συνολικού ποσού EUR 200.008.000,00 από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε ποσό μικτό 1,47 Ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής της έκτακτης χρηματικής διανομής έχει οριστεί η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της έκτακτης χρηματικής διανομής στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

JUMBO top business
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΧωρίς Προκατάληψη
Next Article Βρέθηκε υπάλληλος υπουργείου με «πλαστό» πτυχίο -Απορρίφθηκε αίτηση συνταξιοδότησής του

Related Posts

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κλήρωση την Παρασκευή 13/6/2025

13 Ιουνίου, 2025

Η Alpha Bank σε διάλογο με την ελληνική επενδυτική κοινότητα

13 Ιουνίου, 2025

Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.