• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Κ. Πιερρακάκης στο Eurogroup: Είμαστε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ
Οικονομία

Κ. Πιερρακάκης στο Eurogroup: Είμαστε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ

11 Απριλίου, 2025Updated:11 Απριλίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο της Κομισιόν για περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και επιμένει στη θέσπιση της ρήτρας διαφυγής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την έναρξη σήμερα των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Βαρσοβία. Επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας αμοιβαία επωφελούς εμπορικής συμφωνίας».

Ειδικότερα, ο Κυρ. Πιερρακάκης δήλωσε τα εξής: «Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την ήπειρό μας αυτή κατά την οποία συναντιόμαστε στη Βαρσοβία σήμερα για το Eurogroup και το Ecofin, υπό την πολωνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συναντιόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής, καθώς επιβλήθηκαν πρόσφατα οι εμπορικοί δασμοί από τις ΗΠΑ. Θα συζητήσουμε, λοιπόν, τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις αυτών των διεθνών εμπορικών γεγονότων και θα συζητήσουμε περαιτέρω για την βέλτιστη ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτά».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, «η Ελλάδα είναι πλήρως προσηλωμένη στην αναζήτηση κάθε λύσης επί τη βάσει μιας δίκαιης διεθνούς προσέγγισης, βασισμένης στους κανόνες του διεθνούς εμπορίου.

Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας αμοιβαία επωφελούς εμπορικής συμφωνίας. Και, φυσικά, αυτό θα συμβεί ενισχύοντας τη συνεργασία εντός ΕΕ, εμβαθύνοντας παράλληλα την Ένωσή μας, καθώς προωθούμε περαιτέρω τις οικονομικές μας πολιτικές και συντονίζοντάς τις σωστά».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «αύριο θα επικεντρωθούμε περισσότερο στη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την ανάγκη για περαιτέρω ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία. Υποστηρίζουμε πλήρως το σχέδιο της Επιτροπής για περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και επιμένουμε στη θέσπιση της ρήτρας διαφυγής, η οποία πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική και άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρηματοδότηση αυτών των αποφάσεων αμυντικής πολιτικής. Εμείς, ως υπουργοί Οικονομικών, έχουμε μια πολύ σημαντική ευθύνη για τη δημιουργία και την εξεύρεση του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου για τη χρηματοδότηση αυτών των λύσεων αμυντικής πολιτικής».

Κ. Πιερρακάκης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΒασίλης Καραμούζης (ETE): Η Ελλάδα έχει την προοπτική να σημειώσει άλμα ξένων επενδύσεων
Next Article Χριστίνα Θεοφιλίδη (ΕΤΕ): Η πρόσβαση σε χρηματοοοικονομικές υπηρεσίες μας αφορά όλους

Related Posts

Η COSMOTE TELEKOM διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της σε Σπάτα, Ραφήνα & Ιεράπετρα

3 Ιουλίου, 2025

Κυρ. Πιερρακάκης: Έχουμε πολλές προκλήσεις, αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

3 Ιουλίου, 2025

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τα €750 εκατ. οι δαπάνες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.