Καινοτόμες λύσεις παρουσιάστηκαν στο Demo Day που διοργάνωσε η VISA

0

Το Visa Innovation Program στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy, διοργάνωθηκε στις 11 Νοεμβρίου, το πρώτο Demo Day. Οι startups του 1ου κύκλου Bubbllz, Do it for me, Ferryhopper, Linked Business, Orderstate και Stoferno μαζί με αυτές του 2ου κύκλου Giving Streets, I Spiral, Plum, Quadible, Simply και Wysely (πρώην Squaredev) παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός στελεχών από το οικοσύστημα των startups και του fintech, των VC funds, της Visa και των τραπεζών, καθώς και συμμέτοχοι του Προγράμματος. Η  Visa σε συνεργασία με την Crowdpolicy, ξεκίνησε το Visa Innovation Program τον Μάρτιο του 2019 για να βοηθήσει το τοπικό οικοσύστημα ψηφιακών πληρωμών να αναπτύξει νέες λύσεις για διασυνοριακές πληρωμές στον τουριστικό τομέα, το λιανεμπόριο και τον κοινωνικό τομέα. Μέσω της συν-δημιουργίας, των μεθόδων ανοιχτής καινοτομίας και της ανάπτυξης στην αγορά, στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ευκολότερων τρόπων πληρωμής για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Οι 12 fintechs που συμμετείχαν στους δύο κύκλους του Visa   Innovation Program συνεργάστηκαν εντατικά με την ομάδα, τους μέντορες και τα στελέχη της Visa και των τραπεζών που συμμετέχουν στο  πρόγραμμα. Δύο fintechs ολοκλήρωσαν PoCs με τη Visa και τους συνεργάτες της, ενώ 5  ακόμα θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, στη διάρκεια του 2ου κύκλου δημιουργήθηκαν συνεργασίες  Startup2Startup, καθώς 2 PoC βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συνολικά, οι startups των 2 κύκλων έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαιακής αξίας.

Πίσω από την επιτυχία του Προγράμματος βρίσκονται περισσότερες από 70 συναντήσεις, με 35+ στελέχη της Visa, των συνεργαζόμενων τραπεζών και της Crowdpolicy, 55 συνεδρίες mentoring, 14 εργαστήρια σε εξειδικευμένους τομείς από κορυφαίους εμπειρογνώμονες και 6 ανοιχτές εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος της κοινότητας του fintech. Ολόκληρο το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό. Η Sevdalina Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία δήλωσε: "Στη Visa, έχουμε μια ευρεία παγκόσμια ατζέντα καινοτομίας και πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η εφαρμογή της στις τοπικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Οι εταιρείες fintech βρίσκονται στο επίκεντρο του οικοσυστήματος των ψηφιακών πληρωμών και στόχος της Visa είναι να τις βοηθήσει να επεκτείνουν την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Επίσης, να δημιουργήσουν νέες λύσεις πληρωμών, ικανοποιώντας όχι μόνο τις προσδοκίες των καταναλωτών να γίνονται οι αγορές τους απρόσκοπτα και να είναι ολοένα και περισσότερο «αόρατες», αλλά και καλύπτοντας την ανάγκη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων να στραφούν στο ψηφιακό εμπόριο μέσα στο τρέχον πλαίσιο του Covid-19. Παράλληλα η Visa, θέτει ως προτεραιότητα τέτοιες ενέργειες που φέρνουν την καινοτομία πιο

Share.

Comments are closed.