Καμπανάκι ΠΟΥ: Έρχεται «θύελλα» λόγω Όμικρον - Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στην Ελλάδα

0

Ακόμα 77 θάνατοι από Covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στους 20.055 νεκρούς, πριν ακόμα αρχίσει να καλπάζει η νέα παραλλαγή Όμικρον που έχει ήδη επικρατήσει σε Βρετανία, Δανία και Πορτογαλία.

«Βλέπουμε άλλη μια θύελλα να έρχεται. Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Όμικρον θα επικρατήσει σε περισσότερες χώρες της περιοχής, ωθώντας τα ήδη πιεσμένα συστήματα υγείας στο χείλος του γκρεμού» προειδοποίησε την Τρίτη ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Ακόμη και πριν εμφανιστεί η Όμικρον, οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να θρηνούσαμε άλλους 700.000 νεκρούς.

Μέχρι στιγμής, το 89% των κρουσμάτων της Όμικρον στην Ευρώπη παρουσιάζει συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και πυρετό.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε πόλεις μεταξύ νέων ενηλίκων (20-40 ετών), οι οποίοι προσβλήθηκαν σε κοινωνικές συναθροίσεις και στον χώρο εργασίας τους.

«Ο τεράστιος όγκος των νέων λοιμώξεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες νοσηλείες και εκτεταμένη αναταραχή στα συστήματα υγείας και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες» σημείωσε ο Κλούγκε, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους.

«Οι κυβερνήσεις και οι Αρχές πρέπει να προετοιμάσουν τα συστήματα ανταπόκρισης για μια σημαντική αύξηση», κατέληξε.

Share.

Comments are closed.