Κόκκινος συναγερμός για πανδημία και οικονομία, ο σκόπελος του χειμώνα και τα σενάρια για εκλογές

0

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων που προκαλεί αναταράξεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Μπορεί η Κυβέρνηση να απορρίπτει διαρρήδην τα σενάρια ενός νέου λοκ ντάουν, αλλά για να αποφευχθεί αυτό, βάζει μπροστά ένα ολιστικό σχέδιο με βασικές κατευθύνσεις την αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος Υγείας και την αυστηροποίηση των μέτρων για όσους δεν συμμορφώνονται και συνιστούν αιτία για την υπερμετάδοση του Κορωνοϊού.

Ειδικά στον τομέα της εστίασης κι αυτό της διασκέδασης η ανοχή είναι μηδενική. Όλα τα παραπάνω έχουν ως στόχο να δημιουργηθεί ένα ανθεκτικό ανάχωμα στη διασπορά και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, την ώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο κάνει ένα τεράστιο αγώνα αφενός για να προσελκύσει νέες επενδύσεις και ταυτόχρονα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού, αφετέρου στοχεύει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων στο τέλος του χρόνου, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ταυτόχρονα το βάρος δίνεται και στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, με μέτρα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και του επιδόματος τέκνων, δηλαδή απλώνεται μια ομπρέλα προστασίας στους μη προνομιούχους.

Σε μία περίοδο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν διαρκώς προκλήσεις στην καθημερινότητα τους, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής συνιστά επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση κάθε οργανωμένης Πολιτείας. Η Κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της, έχοντας μπροστά της το Γολγοθά του φετινού χειμώνα λόγω πανδημίας.

Η ανθεκτικότητα και η αποτελεσματικότητα της είναι δύο στοιχεία που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις και συνδέονται ευθέως ακόμα και με πρόωρες εκλογές μέσα στην επόμενη χρονιά, στην περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου πετύχει να προσπεράσει τις υπάρχουσες δυσκολίες με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.