Κομισιόν: «Σημαντικό η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη»

0

Την ανάγκη να υιοθετήσει η Τουρκία «εποικοδομητική συμπεριφορά»  απέναντι στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσέθεσε ότι «εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σ' αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη. Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις».

Share.

Comments are closed.