Κορωνοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων εξετάζει η Κυβέρνηση - Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

0

Αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι αναταράξεις της Όμικρον και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η χώρα σφυροκοπείται από ένα ισχυρό κύμα της πανδημίας.

Μπορεί η έμφαση να δίνεται στο να παραμείνει ανοιχτή η οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο η τεράστια μεταδοτικότητα της επίμαχης μετάλλαξης οδηγεί χωρίς δεύτερες σκέψεις στην εφαρμογή νέων απαραίτητων μέτρων στο πεδίο της υποχρεωτικότητας, με παράλληλη στήριξη του προγράμματος του εμβολιασμού για τους νέους και τους μαθητές με ένα σημαντικό κομμάτι των γονέων να εμφανίζεται θετικό.

Οι επόμενες εβδομάδες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς τότε είναι που θα φανεί το αποτύπωμα της περιόδου των εορτών. Βέβαια τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πως η Όμικρον δεν προκαλεί πίεση στους λεγόμενους σκληρούς δείκτες, γεγονός που αφήνει σημάδια αισιοδοξίας ότι ο έλεγχος της κατάστασης μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Την ίδια ώρα, μέγιστης προτεραιότητας θέμα θεωρείται για το Μέγαρο Μαξίμου η αντιμετώπιση των αρρυθμιών στο σύστημα υγείας, καθώς ένας μεγάλος αριθμός υγειονομικών έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας λόγω μολύνσεων, ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη να υπάρξει οριστική διευθέτηση του ζητήματος των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, αναζητούνται λύσεις για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η εκτεταμένη χρήση των μασκών υψηλής προστασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.