Κορωνοϊός: Γονείς αρνητές κρατούν 34 παιδιά εκτός σχολείων στη Λάρισα

0

Συνολικά 34 παιδιά μένουν εκτός σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να υποβληθούν στα προβλεπόμενα τεστ για τον κορωνοϊό και να φορούν μάσκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πρόκειται για 24 μαθητές δημοτικών και 10 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, “… 24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια δύο self test την εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή αυτών των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους. Εμείς από τη δική μας πλευρά, προσπαθούμε με το διάλογο και χωρίς αντιπαλότητα να μεταπείσουν τους γονείς…”.

Προειδοποίησε πως από τη στιγμή που συνεχίζεται φέτος η δια ζώσης διδασκαλία, όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη, ενώ ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικού για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.