Κορωνοϊός: Οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το Plan B και η ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας

0

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκαν σε απόλυτο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης "Όμικρον".

Ωστόσο, οι αναταράξεις που προκαλεί το νέο αυτό κύμα, κυρίως σε ότι αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού φέρνουν ξανά στο τραπέζι τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ώστε όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες υπερήλικες που παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ολόκληρη τη χώρα να σπεύσουν να κάνουν την πρώτη δόση.

Μετά από δύο χρόνια έντονων προβλημάτων, ανασφάλειας και αβεβαιότητας που κυριαρχεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η χώρα έρχεται πλέον αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τις προκλήσεις του μέλλοντος και για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το θέμα της πανδημίας χρειάζεται πέρα από κάθε αμφιβολία να μπει στην άκρη το πολιτικό κόστος και να  ληφθούν γενναίες αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη το δρόμο έδειξαν ήδη η Αυστρία με την υποχρεωτικότητα να ξεκινά απ' την πρώτη Φεβρουαρίου για τους άνω των 14, η Γαλλία με πολύ αυστηρά μέτρα και περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αλλά και πρόσφατα η Ιταλία που θέτει όλο τον πληθυσμό άνω των πενήντα προ των ευθυνών του.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης οι απόψεις για το επίμαχο ζήτημα διίστανται, αν και η λύση της εξίσωσης προϋποθέτει ριζοσπαστικές κινήσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την κανονικότητα.

Share.

Comments are closed.