Κορωνοϊός-Pfizer: «Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιό μας σε παιδιά 5-11 ετών»

0

«Ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιό μας κατά του κορωνοϊού σε παιδιά 5-11 ετών», τονίζουν η Pfizer και η BioNTech σε ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους για τον κορωνοϊό παρήγαγε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού το συντομότερο δυνατό.

«Από τον περασμένο Ιούλιο τα παιδιατρικά κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν κατά περίπου 240% στις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε ανακοίνωσή του.

«Αυτά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών παρέχουν ισχυρά θεμέλια για το αίτημα έγκρισης του εμβολίου μας για παιδιά 5 έως 11 ετών και σχεδιάζουμε να το καταθέσουμε επειγόντως στον FDA [αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων] και άλλες ρυθμιστικές Αρχές».

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που μετείχαν στις κλινικές δοκιμές των Pfizer / BioNTech έλαβαν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου, δηλαδή το ένα τρίτο της δόσης που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών. Οι δύο εταιρείες αναμένουν τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ηλικίες 2 έως 5 ετών και έξι μηνών έως δύο ετών το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Share.

Comments are closed.